Από την Τιεντζίν στο Ηράκλειο

irakleioportΣυνεχίζονται οι αφίξεις αντιπροσωπειών από την Κίνα στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες, μια αντιπροσωπεία του λιμανιού της Τιεντίν, που βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, επισκέφτηκε  τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επικεφαλής της Κινέζικης αντιπροσωπείας ήταν η Πρόεδρος του λιμανιού κα. Ζάνγκ Λίλι η οποία συνοδευόταν από διευθυντικά στελέχη του λιμανιού της Τιεντζίν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του λιμανιού με επικεφαλής τον κo Ιωάννη Μπρα Πρόεδρο & Διευθύνoντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου . Στην συνάντηση επίσης παρέστη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ιταλική εταιρεία στον τομέα της κρουαζιέρας Costa Crociere – η οποία και έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς συνεργασίας με το λιμάνι Τιεντζίν – ήταν η δυνατότητα συνεργασίας των δύο λιμανιών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ της Κρήτης και της πόλης Τιεντζίν, που αριθμεί 40.000.000 κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Μπρα παρουσίαση του λιμανιού του Ηρακλείου, των εγκαταστάσεων, των μεγεθών και των δυνατοτήτων του, των υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικών υπηρεσιών που προσφέρει και των σύγχρονων πρακτικών που εφαρμόζει στον τομέα της κρουαζιέρας. Μετά την συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση της κινέζικης αντιπροσωπείας στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου πάντα στα πλαίσια της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, μετάδοση γνώσης του κλάδου του τουρισμού και διαφήμισης του νησιού της Κρήτης.